pieczony arbuz po pekińsku

dla miłośników egzotyki i niezwykłej kuchni!)).
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 2 g
tłuszcze 55 % 22 g
węglowodany 40 % 16 g
266 kcal
IG: 31 / 0 / 69

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój arbuza w trójkąty, obierz

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj skrobię do białek jaj, wcześniej rozcieńczoną w niewielkiej ilości ciepłej wody, wymieszaj

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zanurz Trójkąty arbuza najpierw w białkach ze skrobią, a następnie zwiń w mące

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smażyć na dużej ilości oleju na patelni z obu stron na złoty kolor. Połóż nadmiar oleju na ręcznikach papierowych, aby szkło. Przed podaniem posyp cukrem pudrem

smacznego!))

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Arbuz - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Skrobia ziemniaczana - 300   kcal/100g

Podobne przepisy