skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do walki!
Krok 2:
Pokrój bakłażana w plasterki. Sól i pozostaw na pół godziny. Następnie spłucz pod zimną wodą.
Krok 3:
Posiekaj czerwoną paprykę. Sól, pozostaw na pół godziny, spłucz wodą.
Krok 4:
Smażyć paprykę i bakłażana w głębokim tłuszczu. Połóż na serwetce, aby wchłonąć nadmiar oleju.
Krok 5:
Oderwij liście kolendry od łodyg.
Krok 6:
Obierz ząbki czosnku, posiekaj.
Krok 7:
Pita rozwiń i pokrój na dwie części.
Krok 8:
Pokrój każdą połowę na dwie kolejne części.
Krok 9:
Połóż drobno posiekany czosnek i liście kolendry na chlebie pita.
Krok 10:
Połóż drobno posiekany czosnek i liście kolendry na chlebie pita.
Krok 11:
Pokrój pomidora w półpierścienie.
Krok 12:
Połóż plasterki pomidora na warzywach.
Krok 13:
Posyp tartym serem.
Krok 14:
Zwiń kopertę.
Krok 15:
Smażyć na oleju roślinnym na złoty kolor i ułożyć na serwetce, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Krok 16:
Udekoruj liśćmi kolendry. Ciepła sałatka w chlebie pita z ziołami i czosnkiem jest gotowa!
Krok 17:
Finita! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal / 100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g