skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wziąłem całą rybę i oczyściłem ją do stanu filetowania.
Krok 2:
Wymieszaj jajka, przyprawy, pieprz, sól.
Krok 3:
Wymieszaj trzepaczką.
Krok 4:
Dodaj wodę.
Krok 5:
Dodaj mąkę i wszystko dobrze wymieszaj jeszcze raz trzepaczką, aby nie pozostały grudki.
Krok 6:
Pokrój cebulę.
Krok 7:
Podgrzej patelnię dodając olej. Słonecznik można zastąpić oliwą.
Krok 8:
Zanurz rybę w cieście.
Krok 9:
Rozłóż na dobrze rozgrzanej patelni.
Krok 10:
Wszystkie pozostałe kawałki można ułożyć w cieście.
Krok 11:
Niezapomniany smak zaczyna rozprzestrzeniać się po kuchni.
Krok 12:
Na sąsiedniej patelni zaczynamy smażyć cebulę.
Krok 13:
Smażyć na złoty kolor i obrócić na drugą stronę.
Krok 14:
Gdy cebula stanie się lekko przezroczysta, sól i pieprz do smaku.
Krok 15:
Połóż gotowe kawałki na talerzu.
Krok 16:
Nasza cebula jest prawie gotowa.
Krok 17:
Posyp naszą rybę gotową cebulą.
Krok 18:
I po zaledwie kilku 30-40 minutach mamy gotowe bardzo smaczne danie.
Krok 19:
Z miłością, Chrumka! =)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g