ryba w cieście

pyszna, soczysta, chrupiąca ryba. Polizasz palce! Drodzy przyjaciele, zwracam uwagę na mój przepis na rybę w cieście. Gotuje się szybko, okazuje się pyszny, rodzina będzie zachwycona! Nawet wybredne dzieci pokochają tę rybę!
Nadin_KaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 6 g
tłuszcze 13 % 3 g
węglowodany 63 % 15 g
105 kcal
IG: 36 / 0 / 64

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wziąłem całą rybę i oczyściłem ją do stanu filetowania.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj jajka, przyprawy, pieprz, sól.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj trzepaczką.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj wodę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj mąkę i wszystko dobrze wymieszaj jeszcze raz trzepaczką, aby nie pozostały grudki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój cebulę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podgrzej patelnię dodając olej. Słonecznik można zastąpić oliwą.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zanurz rybę w cieście.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż na dobrze rozgrzanej patelni.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wszystkie pozostałe kawałki można ułożyć w cieście.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Niezapomniany smak zaczyna rozprzestrzeniać się po kuchni.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Na sąsiedniej patelni zaczynamy smażyć cebulę.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Smażyć na złoty kolor i obrócić na drugą stronę.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Gdy cebula stanie się lekko przezroczysta, sól i pieprz do smaku.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Połóż gotowe kawałki na talerzu.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Nasza cebula jest prawie gotowa.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Posyp naszą rybę gotową cebulą.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    I po zaledwie kilku 30-40 minutach mamy gotowe bardzo smaczne danie.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Z miłością, Chrumka! =)

bardzo smaczne i szybkie danie! Na gorąco, tylko z patelni, danie jest szczególnie wspaniałe! Ryba w środku pozostaje soczysta, słodka, a skórka chrupiąca! Możesz użyć różnych białych ryb.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy