makaron z fasolą

danie jest bardzo szybkie w przygotowaniu i dobrze nasyca. Makaron z fasolą jest ważny do podania na gorąco. Sałatka ze świeżych soczystych warzyw, pikli, napojów z lekką kwaskowatością (na przykład sok pomidorowy) dobrze nadaje się do tego dania. Okazuje się wspaniały obiad.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis tygodnia 11-18 grudnia

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 7 g
tłuszcze 2 % 1 g
węglowodany 80 % 33 g
171 kcal
IG: 3 / 70 / 27

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj podstawowe produkty do gotowania makaronu z fasolą: makaron (np. spirale, rurki, rożki, muszle), gotową fasolę w puszkach, marchewkę, koncentrat pomidorowy, ghee, przyprawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż makaron do gotowania w osolonej wodzie (100 g makaronu wymaga 1 litra wody), czas gotowania - zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie opłucz marchewki, obierz i zetrzyj na tarce zbożowej.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozgrzej przyprawiony olej na patelni, dodaj marchewki, smaż lekko do miękkości. Dodaj fasolę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż koncentrat pomidorowy do marchwi z fasolą, sól do smaku, wymieszaj. Doprowadzić do wrzenia i odstawić.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W razie potrzeby do fasoli z marchewką i pomidorem można dodać świeże zioła. Na ciepłym talerzu połóż porcję makaronu, na wierzchu trochę fasoli z marchewką. Podawaj do stołu!

& lt; p & gt; obfite, pożywne danie na każdy dzień.</p>

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Ghee - 892   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g

Podobne przepisy