skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj podstawowe produkty do gotowania makaronu z fasolą: makaron (np. spirale, rurki, rożki, muszle), gotową fasolę w puszkach, marchewkę, koncentrat pomidorowy, ghee, przyprawy.
Krok 2:
Włóż makaron do gotowania w osolonej wodzie (100 g makaronu wymaga 1 litra wody), czas gotowania - zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie opłucz marchewki, obierz i zetrzyj na tarce zbożowej.
Krok 3:
Rozgrzej przyprawiony olej na patelni, dodaj marchewki, smaż lekko do miękkości. Dodaj fasolę.
Krok 4:
Włóż koncentrat pomidorowy do marchwi z fasolą, sól do smaku, wymieszaj. Doprowadzić do wrzenia i odstawić.
Krok 5:
W razie potrzeby do fasoli z marchewką i pomidorem można dodać świeże zioła. Na ciepłym talerzu połóż porcję makaronu, na wierzchu trochę fasoli z marchewką. Podawaj do stołu!
& lt; p & gt; obfite, pożywne danie na każdy dzień.</p>
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g