Bruschetta z marynowaną papryką i fetą

Czy goście są już na wyciągnięcie ręki? Taka przekąska zajmie ci kilka minut! . Przepis jest po prostu przerażająco prosty, ale mimo to okazuje się bardzo smaczny. Najważniejszą rzeczą w przygotowaniu jest nie wysuszyć chleba, aby nie dostać krakersów, więc pamiętaj, aby dobrze podgrzać patelnię, aby chleb natychmiast wziął skórkę. Jeśli nagle nadal trochę przesuszasz chleb, namocz grzanki oliwą z oliwek lub olejem z marynowaną papryką. Poczęstuj się!
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 8 g
tłuszcze 5 % 3 g
węglowodany 82 % 49 g
268 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do gotowania potrzebujemy plasterków bagietki, marynowanej papryki (marynuję ją według tego przepisu http://1000.menu/cooking / 10904-perets-zapechennji-marinovannji), feta i świeża pietruszka.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na dobrze rozgrzanej suchej patelni suszymy chleb na złoty kolor, staramy się nie wysuszyć, w środku chleb powinien pozostać nadal miękki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Jeśli chleb jest nadal przesuszony, posyp je oliwą z oliwek. Rozłóż marynowaną paprykę na kromkach chleba (marynowałem paprykę z czosnkiem, więc na każdą grzankę dostałem kawałek czosnku).

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój fetę na małe kawałki i rozłóż na papryce. Udekoruj gałązką pietruszki i podawaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Ser"feta" - 290   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy