Bruschetta z marynowaną papryką i fetą
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do gotowania potrzebujemy plasterków bagietki, marynowanej papryki (marynuję ją według tego przepisu http://1000.menu/cooking / 10904-perets-zapechennji-marinovannji), feta i świeża pietruszka.
Krok 2:
Na dobrze rozgrzanej suchej patelni suszymy chleb na złoty kolor, staramy się nie wysuszyć, w środku chleb powinien pozostać nadal miękki.
Krok 3:
Jeśli chleb jest nadal przesuszony, posyp je oliwą z oliwek. Rozłóż marynowaną paprykę na kromkach chleba (marynowałem paprykę z czosnkiem, więc na każdą grzankę dostałem kawałek czosnku).
Krok 4:
Pokrój fetę na małe kawałki i rozłóż na papryce. Udekoruj gałązką pietruszki i podawaj.
Krok 5:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Ser"feta" - 290 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g