ryba marynowana w soku z cytryny i przyprawach

dla miłośników ryb to danie będzie po prostu magiczne!Warto spróbować!
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 63 % 15 g
tłuszcze 29 % 7 g
węglowodany 8 % 2 g
130 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
oczyść rybę, wypatrosz, dobrze spłucz, wykonaj ukośne nacięcia na całej długości. Teraz sól pieprzowa ryby, dodaj ulubione przyprawy i zalej sokiem z cytryny, dobrze wymieszaj i odstaw na 30 minut. Zanurz w mące i usmaż na gorącej patelni. Odwracając rybę, przykryj pokrywką.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Karp pieczony - 196   kcal/100g
  • Karp gotowany - 102   kcal/100g
  • Karp świeży - 112   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy