ryba marynowana w soku z cytryny
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
oczyść rybę, wypatrosz, dobrze spłucz, wykonaj ukośne nacięcia na całej długości. Teraz sól pieprzowa ryby, dodaj ulubione przyprawy i zalej sokiem z cytryny, dobrze wymieszaj i odstaw na 30 minut. Zanurz w mące i usmaż na gorącej patelni. Odwracając rybę, przykryj pokrywką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Karp pieczony - 196 kcal/100g
- Karp gotowany - 102 kcal/100g
- Karp świeży - 112 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g