marynowana kapusta jest szybka i łatwa

wspaniała przekąska na tradycyjną rosyjską ucztę! To najszybszy przepis na kapustę. Liczba produktów jest wskazana na dwie litrowe puszki. W razie potrzeby do szybkiego marynowanego jarmużu z czosnkiem można dodać żurawinę lub plasterek cytryny do każdego słoika.
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 15 % 2 g
węglowodany 77 % 10 g
74 kcal
IG: 70 / 0 / 30

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

posiekaj kapustę, zetrzyj marchewkę na grubej tarce, przełóż czosnek przez prasę do czosnku.



wymieszaj wszystkie warzywa i lekko ugniataj, aby kapusta dała sok.

mocno ubij powstałą mieszaninę do słoików.

przygotuj solankę. Aby to zrobić, zagotuj pół litra wody. Dodaj sól, cukier, przyprawy i olej słonecznikowy do wrzącej wody.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g

Podobne przepisy