skład / składniki
gotowanie krok po kroku
aby przygotować marynowany ser zgodnie z tym przepisem kulinarnym, najpierw kroję twardy ser w małe kostki. Chociaż do tego przepisu wystarczy każdy twardy ser. Wolę tylko parmezan. Następnie obieram czosnek, spłukuję i kroję na talerze. Mielę ziele angielskie w moździerzu, możesz użyć wałka do ciasta, jeśli nie masz moździerza. Czerwona papryka (ostra) jest myta i krojona w cienkie pierścienie, po oczyszczeniu z nasion. W litrowym słoiku wkładam kostki twardego sera, pokrojony czosnek, ostrą paprykę, paprykę posiekaną w moździerzu (groszek) i rozmaryn. Następnie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Następnie wlewam olej roślinny do słoika, powinien całkowicie pokryć cały ser. Następnie szczelnie zamykam słoik pokrywką i wkładam go do lodówki na jeden dzień. Dokładnie po 24 godzinach wyjmuję ser, układam go na głębokich talerzach, bez sosu i podaję ten posiłek jako przekąskę. Taka przystawka z twardego sera będzie doskonałym dodatkiem do stołu noworocznego. Marynowany ser jest gotowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g