ser marynowany czosnkiem

niezwykła fantazja o tematyce zimowej zdecydowanie się powiodła!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 15 g
tłuszcze 75 % 50 g
węglowodany 3 % 2 g
517 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

aby przygotować marynowany ser zgodnie z tym przepisem kulinarnym, najpierw kroję twardy ser w małe kostki. Chociaż do tego przepisu wystarczy każdy twardy ser. Wolę tylko parmezan. Następnie obieram czosnek, spłukuję i kroję na talerze. Mielę ziele angielskie w moździerzu, możesz użyć wałka do ciasta, jeśli nie masz moździerza. Czerwona papryka (ostra) jest myta i krojona w cienkie pierścienie, po oczyszczeniu z nasion. W litrowym słoiku wkładam kostki twardego sera, pokrojony czosnek, ostrą paprykę, paprykę posiekaną w moździerzu (groszek) i rozmaryn. Następnie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Następnie wlewam olej roślinny do słoika, powinien całkowicie pokryć cały ser. Następnie szczelnie zamykam słoik pokrywką i wkładam go do lodówki na jeden dzień. Dokładnie po 24 godzinach wyjmuję ser, układam go na głębokich talerzach, bez sosu i podaję ten posiłek jako przekąskę. Taka przystawka z twardego sera będzie doskonałym dodatkiem do stołu noworocznego. Marynowany ser jest gotowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy