skład / składniki
gotowanie krok po kroku
świetnym przepisem kulinarnym na łatwe do przygotowania danie jest sałatka z marynowanymi grzybami.
jajka należy ugotować, a następnie pokroić w kostkę. Następnie drobno posiekaj zieloną cebulę i wymieszaj z jajkami. Teraz pokrój marynowane grzyby(zawsze biorę grzyby miodowe lub pieczarki). Dobrze wymieszaj.
dodaj zielony groszek do sałatki i ponownie delikatnie wymieszaj. Dopraw śmietaną i solą.
w razie potrzeby w taki
sałatka z marynowanymi grzybami
możesz umieścić więcej zieleni. Na przykład czasami dodaję liście sałaty posiekane rękami.
ogólnie rzecz biorąc, sałatka jest dobra, ponieważ można z nią eksperymentować, dodając różnorodne produkty zawierające dużo białka.
kiedy byłem na diecie białkowej, często używałem tego przepisu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g