Sałatka z marynowanymi grzybami

słoik marynowanych grzybów stoi bezczynnie? Szybko ją otwieraj! Prawdziwa wiosenna lub jesienna sałatka) Specjalnie dla dietetyków białkowych!
KatrinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 4 g
tłuszcze 36 % 4 g
węglowodany 27 % 3 g
67 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

świetnym przepisem kulinarnym na łatwe do przygotowania danie jest sałatka z marynowanymi grzybami.

jajka należy ugotować, a następnie pokroić w kostkę. Następnie drobno posiekaj zieloną cebulę i wymieszaj z jajkami. Teraz pokrój marynowane grzyby(zawsze biorę grzyby miodowe lub pieczarki). Dobrze wymieszaj.

dodaj zielony groszek do sałatki i ponownie delikatnie wymieszaj. Dopraw śmietaną i solą.

w razie potrzeby w taki sałatka z marynowanymi grzybami możesz umieścić więcej zieleni. Na przykład czasami dodaję liście sałaty posiekane rękami.

ogólnie rzecz biorąc, sałatka jest dobra, ponieważ można z nią eksperymentować, dodając różnorodne produkty zawierające dużo białka.

kiedy byłem na diecie białkowej, często używałem tego przepisu. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Pieczarki marynowane - 12   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy