marynowane kurczaki po wiedeńsku

to niesamowicie smaczne danie świąteczne jest również proste w przygotowaniu! Smacznie. Łatwo. Bardzo smaczne, świąteczne danie, marynowane kurczaki po wiedeńsku przypadną do gustu wszystkim.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 11 g
tłuszcze 37 % 11 g
węglowodany 27 % 8 g
171 kcal
IG: 13 / 88 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 14 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.

małe kurczaki umyć i zalać przez noc mieszanką białego wina i soku ananasowego.



wyjmij kurczaki i umieść je na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni na 1,5 godziny. Umieść tacę na dnie piekarnika, aby zebrać tłuszcz.



kurczaki są gotowane bez soli.



wlej sok, w którym kurczaki były moczone, i tłuszcz z patelni do rondla, gotuj wszystko przez 5 minut.



ananasa i banany obrać i pokroić w drobną kostkę.

włóż owoce do rondla z sosem. Gotuj sos, aż owoce ugotują się w puree.



sól, pieprz sos do smaku.



ubij sos blenderem.



ryż zalać wodą, dodając kurkumę, curry, sól.



gotuj ryż do miękkości. Dodaj masło.

połóż Ryż na talerzu. Połóż kurczaki na wierzchu.



SOS podawać osobno.



podawaj danie z cytryną pokrojoną na 8 kawałków.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Ananasy - 49   kcal/100g
  • Ananasy w puszkach - 57   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok ananasowy - 48   kcal/100g

Podobne przepisy