marynowana wątroba wołowa
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
opłucz, osusz wątrobę i pokrój w cienkie paski.
zrób marynatę w osobnej misce. Wymieszaj wszystkie składniki i wlej powstałą mieszaninę na wątrobę. Wstaw do lodówki na 20 minut.
SOS: zrób nacięcia na pomidorach, a następnie zalej je wrzącą wodą. Następnie zalej zimną wodą i usuń skórę.
usuń nasiona i drobno posiekaj pomidory.
obierz i posiekaj cebulę i marchewkę.
cebulę podsmażyć na oliwie z oliwek na złoty kolor, dodać marchewki, suszone pomidory, pokroić w kostkę, pomidory. I dusić wszystko do wrzenia.
drobno posiekaj czosnek i włóż do sosu, soli, włóż pieprz.
z wątroby wyciśnij marynatę, a następnie usmaż ją w gorącej oliwie z oliwek na złoty kolor. Gdy wątroba będzie gotowa, przykryj ją pokrywką.
przygotuj przystawkę - biały i czarny ryż.
umieść ryż na dnie talerza w pierścieniu, uszczelnij go. Dodaj wątrobę, na którą wlewamy sos. Udekoruj wszystko suszonymi pomidorami i świeżą bazylią.
wszystko jest proste i pyszne!
zrób marynatę w osobnej misce. Wymieszaj wszystkie składniki i wlej powstałą mieszaninę na wątrobę. Wstaw do lodówki na 20 minut.
SOS: zrób nacięcia na pomidorach, a następnie zalej je wrzącą wodą. Następnie zalej zimną wodą i usuń skórę.
usuń nasiona i drobno posiekaj pomidory.
obierz i posiekaj cebulę i marchewkę.
cebulę podsmażyć na oliwie z oliwek na złoty kolor, dodać marchewki, suszone pomidory, pokroić w kostkę, pomidory. I dusić wszystko do wrzenia.
drobno posiekaj czosnek i włóż do sosu, soli, włóż pieprz.
z wątroby wyciśnij marynatę, a następnie usmaż ją w gorącej oliwie z oliwek na złoty kolor. Gdy wątroba będzie gotowa, przykryj ją pokrywką.
przygotuj przystawkę - biały i czarny ryż.
umieść ryż na dnie talerza w pierścieniu, uszczelnij go. Dodaj wątrobę, na którą wlewamy sos. Udekoruj wszystko suszonymi pomidorami i świeżą bazylią.
wszystko jest proste i pyszne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g