wieprzowina marynowana oryginalna
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój mięso na małe kawałki.
pokrój cebulę w cienkie paski, czosnek w małe kostki.
z cebuli, czosnku, sosu sojowego, oleju roślinnego, miodu, soli i pieprzu zrób marynatę.
napełnij mięso marynatą i pozostaw na półtorej godziny.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
jabłko z gruszką obrać, pokroić w cienkie plasterki, wymieszać z mięsem.
włóż mięso z marynatą do formy.
włóż formę do piekarnika na 40 minut.
pokrój cebulę w cienkie paski, czosnek w małe kostki.
z cebuli, czosnku, sosu sojowego, oleju roślinnego, miodu, soli i pieprzu zrób marynatę.
napełnij mięso marynatą i pozostaw na półtorej godziny.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
jabłko z gruszką obrać, pokroić w cienkie plasterki, wymieszać z mięsem.
włóż mięso z marynatą do formy.
włóż formę do piekarnika na 40 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g