ciasto ziemniaczane z ciast czekoladowych
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przełóż ciasta biszkoptowe przez maszynę do mięsa.
Krok 2:
Zmiękczone masło (nie topić!)
Krok 3:
Wymieszaj ze skondensowanym mlekiem. I dodaj do mieszanki herbatników.
Krok 4:
Ugniataj jak ciasto, aż będzie gładkie.
Krok 5:
Uformuj ciasta, możesz nadać dowolny kształt. Robię okrągłe. Posyp gotowe ciasta cukrem pudrem i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ciastka piaskowe - 318 kcal/100g
- Ciastka - 318 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g