Lekka waniliowa panacota
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Żelatyna namoczona
Krok 2:
W pół szklanki mleka przez pół godziny.
Krok 3:
Wlej drugą połowę szklanki mleka do rondla,
Krok 4:
Stawiamy na piecu,
Krok 5:
Dodaj cukier waniliowy.
Krok 6:
Podgrzej mleko, dodaj mleko z żelatyną, podgrzej i wymieszaj.
Krok 7:
Studim, rozlewamy na porcje,
Krok 8:
Wysyłamy do lodówki.
Krok 9:
Waniliowa Panakota jest wyjmowana z formy w następujący sposób: musisz zanurzyć formy w gorącej wodzie na kilka sekund, a następnie obrócić je na spodku.
Krok 10:
Biała czekolada
Krok 11:
Zetrzyj
Krok 12:
Przed podaniem posyp panacota białą czekoladą.
Krok 13:
Tak to wygląda
Krok 14:
Do dekoracji
Krok 15:
Możesz użyć cukierków i drażetek
Krok 16:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g