deser twarogowy z marmoladą
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
zalej jedną szklanką wody żelatynę, pozwól jej pęcznieć, a następnie rozpuść w łaźni wodnej.
ubij śmietanę z cukrem, dodaj twaróg. Wlać stopioną żelatynę, ponownie ubić.
połóż folię spożywczą w odpowiednich naczyniach.
połóż na nim marmoladę pokrojoną na kawałki lub owoc.
następnie wlej wszystko mieszanką twarogu i śmietany i wstaw do lodówki na dwie godziny.
ubij śmietanę z cukrem, dodaj twaróg. Wlać stopioną żelatynę, ponownie ubić.
połóż folię spożywczą w odpowiednich naczyniach.
połóż na nim marmoladę pokrojoną na kawałki lub owoc.
następnie wlej wszystko mieszanką twarogu i śmietany i wstaw do lodówki na dwie godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Marmolada - 322 kcal/100g