kliny cytrynowe
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój cytryny na dwie połówki. Wyciskamy sok.
wyjmij miąższ łyżką. Żelatynę moczyć w soku z cytryny przez godzinę. Po podgrzaniu do rozpuszczenia wlej cukier (6 stołów.L.), wymieszaj.
lekko ostudzić, wlać wódkę. Wlej cytryny do tej galaretki i włóż do lodówki.
gdy galaretka stwardnieje, pokrój połówki cytryn na dwie części. Aby to zrobić, dobrze jest wziąć suchy ostry nóż i podgrzać go.
rozsyp dwa stoły na półmisku.L. Sahara. Zanurz plasterki cytryny w cukrze.
wszystko, można podawać kliny cytrynowe. Można je zrobić bez wódki.
wyjmij miąższ łyżką. Żelatynę moczyć w soku z cytryny przez godzinę. Po podgrzaniu do rozpuszczenia wlej cukier (6 stołów.L.), wymieszaj.
lekko ostudzić, wlać wódkę. Wlej cytryny do tej galaretki i włóż do lodówki.
gdy galaretka stwardnieje, pokrój połówki cytryn na dwie części. Aby to zrobić, dobrze jest wziąć suchy ostry nóż i podgrzać go.
rozsyp dwa stoły na półmisku.L. Sahara. Zanurz plasterki cytryny w cukrze.
wszystko, można podawać kliny cytrynowe. Można je zrobić bez wódki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g