skład / składniki
metoda gotowania
kiedyś byliśmy na przyjęciu urodzinowym jednego z naszych przyjaciół w restauracji. On sam jest byłym żeglarzem długodystansowym, a zatem tematem wakacji był morski. Wszystkie napoje i jedzenie również do niej należały. Oprócz wielu potraw z owocami morza podano nam napój taki jak grog marynarza. Ku mojemu zdziwieniu bardzo mi się podobał. Później kupiłem wszystkie niezbędne składniki i od czasu do czasu gotuję je w domu. Jeśli chcesz również zaskoczyć swoich gości lub bliskich podczas jakiejś uroczystości, postępuj zgodnie z prostymi instrukcjami przepisu kulinarnego.
zaczynamy od zmieszania wszystkich powyższych składników w określonych proporcjach. Następnie wlej zmielony lód do małego lejka zjeżdżalnią. Następnie umieszczamy ten lejek wypełniony lodem na dnie podwójnej szklanki. Teraz odciągamy nasz napój do tej szklanki na górze lejka. Teraz lekko poruszamy lejkiem i uwalniamy zjeżdżalnię lodu, usuwając lejek. Musisz podać napój ze słomką. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Rum - 75 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Syrop z granatów - 250 kcal/100g