mongolski koktajl truskawkowo-pomarańczowy

pyszny koktajl prosto z Malediwów! Wypróbuj go w domu!
AnnellyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 92 % 12 g
50 kcal
IG: 58 / 0 / 42

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min
ten lekki i bardzo przydatny "mongolski koktajl truskawkowo-pomarańczowy" jest odpowiedni dla wszystkich dzięki witaminie C. Szczególnie radzę włączyć taki przepis kulinarny do codziennej diety palaczy i osób starszych, ponieważ najbardziej potrzebują one spożycia witaminy C. Ponadto takie jedzenie na śniadanie bardzo przyjemnie zachwyci twój żołądek.
w blenderze wymieszaj 1 szklankę świeżych truskawek z 1 szklanką soku pomarańczowego. Dodaj 10 kostek lodu i trochę cukru (do smaku). Przygotuj napój do uzyskania jednorodnej mieszanki. Wlej do szklanek i podawaj!
do tego koktajlu można dodać więcej truskawek niż przepis. Przepis jest opisany na jedną szklankę. Wskazane jest schłodzenie koktajlu po ugotowaniu. To bardzo smaczny i zdrowy koktajl owocowy, który polecam pić rano. Również taki koktajl może służyć jako przyjemny i bardzo oryginalny deser na świątecznym stole. Jestem pewien, że spodoba się Twoim gościom i będą zadowoleni. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Truskawki świeżo mrożone słodkie - 44   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sok pomarańczowy - 36   kcal/100g
  • Lód - 0   kcal/100g

Podobne przepisy