skład / składniki
gotowanie krok po kroku
aby przygotować kotlety z kurczaka z serem i grzybami, zgodnie z tym przepisem kulinarnym musimy pokroić filet z kurczaka (tylko część piersiowa) na kawałki o grubości około 2 cm i ostrożnie je pokonać. W misce wkładamy posiekane krakersy, przyprawy, sól, czarny pieprz, wszystko dokładnie mieszamy i wcieramy w każdy kawałek mięsa tą mieszanką i ostrożnie układamy je na talerzu. Pieczarki myjemy, kroimy na cienkie talerze i gotujemy przez 3 minuty we wrzącej osolonej wodzie. Twardy ser zetrzyj na grubej tarce. Kładziemy patelnię na kuchence i podgrzewamy, wlewamy tam olej roślinny. Gdy tylko olej się rozgrzeje, smaż w nim filet z kurczaka po obu stronach, aż powstanie złoty kolor. Następnie rozłóż grzyby i posyp tartym serem na wierzchu. Przykryj pokrywką i pozostaw na małym ogniu przez około 3-5 minut. Warzywa są myte, drobno posiekane i posypane naszym gotowym jedzeniem. Ten przepis jest lekki i łatwy do przygotowania. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal / 100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" o zawartości tłuszczu 45% - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal / 100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g