żabie udka smażone z czosnkiem

pyszne danie! Dodaj egzotyki i różnorodności do codziennego menu! Teraz kupowanie żabich udek nie stanowi problemu, chociaż oczywiście ta przyjemność nie należy do najtańszych. Smakują niesamowicie! A moją ulubioną opcją przygotowania tego niezwykłego produktu jest czosnek i chrupiąca skórka. Proponuję gotować!
EleanorAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 11 g
tłuszcze 50 % 17 g
węglowodany 18 % 6 g
230 kcal
IG: 29 / 0 / 71

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min
1. Obierz czosnek, drobno posiekaj.
2. Wymieszaj mąkę z solą i pieprzem.
3. Rozgrzej patelnię, rozpuść masło.
4. Zwiń żabie udka w mieszance mąki.
5. Smaż Nogi na złoty kolor.
6. Dodaj czosnek i natkę pietruszki na patelnię i smaż, aż czosnek będzie chrupiący.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Żabie łapki - 73   kcal/100g

Podobne przepisy