twarogowe bułki pita z krewetkami
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
gotuj krewetki we wrzącej osolonej wodzie przez pięć minut, obierz. Posmaruj chleb pita twarogiem, połóż krewetki na krawędzi. Zwiń w rolkę. To wszystko! Bardzo proste i bardzo smaczne, podawaj bułki z twarogiem! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g