twarogowe bułki pita z krewetkami

wspaniała przekąska-aperitif na każdą ucztę! Pyszne bułki twarogowe na świąteczny stół.
ValentinkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 73 % 22 g
tłuszcze 27 % 8 g
węglowodany 0 % 0 g
125 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

gotuj krewetki we wrzącej osolonej wodzie przez pięć minut, obierz. Posmaruj chleb pita twarogiem, połóż krewetki na krawędzi. Zwiń w rolkę. To wszystko! Bardzo proste i bardzo smaczne, podawaj bułki z twarogiem! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g

Podobne przepisy