arbuz Cruchon z sokiem ananasowym i likierem pomarańczowym

najpopularniejszy napój z pysznym bukietem smaków!
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 6 g
29 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

Cruchon, napój kuchni francuskiej, który stał się popularny na całym świecie, jest zwykle wytwarzany z mieszanki różnych napojów alkoholowych oraz z dodatkiem owoców i jagód. Ma pewne podobieństwo do ponczu, ale wciąż się od niego różni. Kruchon jest często nazywany napojem "zabójczym", ponieważ nawet najmniejsza jagoda z niego jest nasycona alkoholem. Możesz przygotować taki napój na Zabawne, hałaśliwe wakacje z przyjaciółmi. Prawdziwy przepis kulinarny to jeden z tradycyjnych sposobów przygotowania kruchonu.
dobrze umyj arbuza, odetnij jego wierzchołek i wybierz całą miazgę łyżką. Teraz wlej wszystkie napoje wymienione w przepisie do powstałego naturalnego naczynia, przykryj wyciętym wierzchołkiem i włóż do lodówki. Powinien tam nalegać co najmniej dwie godziny. Następnie napój wlewa się do kruszyny i podaje gościom. Przepis zawiera składniki dla dwóch osób (wystarczy zwiększyć ilość na osobę). Do takiego kruchonu można podawać słodkie potrawy: ciasta, owoce, desery.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Arbuz - 25   kcal/100g
  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal/100g
  • Szampan wytrawny - 64   kcal/100g
  • Szampan jest półsłodki - 88   kcal/100g
  • Szampan półwytrawny - 78   kcal/100g
  • Szampan - 78   kcal/100g
  • Likier pomarańczowy - 213   kcal/100g
  • Sok ananasowy - 48   kcal/100g

Podobne przepisy