skład / składniki
metoda gotowania
Cruchon, napój kuchni francuskiej, który stał się popularny na całym świecie, jest zwykle wytwarzany z mieszanki różnych napojów alkoholowych oraz z dodatkiem owoców i jagód. Ma pewne podobieństwo do ponczu, ale wciąż się od niego różni. Kruchon jest często nazywany napojem "zabójczym", ponieważ nawet najmniejsza jagoda z niego jest nasycona alkoholem. Możesz przygotować taki napój na Zabawne, hałaśliwe wakacje z przyjaciółmi. Prawdziwy przepis kulinarny to jeden z tradycyjnych sposobów przygotowania kruchonu.
dobrze umyj arbuza, odetnij jego wierzchołek i wybierz całą miazgę łyżką. Teraz wlej wszystkie napoje wymienione w przepisie do powstałego naturalnego naczynia, przykryj wyciętym wierzchołkiem i włóż do lodówki. Powinien tam nalegać co najmniej dwie godziny. Następnie napój wlewa się do kruszyny i podaje gościom. Przepis zawiera składniki dla dwóch osób (wystarczy zwiększyć ilość na osobę). Do takiego kruchonu można podawać słodkie potrawy: ciasta, owoce, desery.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Arbuz - 25 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Szampan wytrawny - 64 kcal/100g
- Szampan jest półsłodki - 88 kcal/100g
- Szampan półwytrawny - 78 kcal/100g
- Szampan - 78 kcal/100g
- Likier pomarańczowy - 213 kcal/100g
- Sok ananasowy - 48 kcal/100g