domowe czerwone wino

Piękny domowy napój, który jest zawsze na miejscu.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 5 % 1 g
węglowodany 90 % 19 g
84 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 14 D 30 min

kolejny starożytny przepis kulinarny kuchni rosyjskiej poświęcony gotowaniu wina w domu. Domowe czerwone wino jest wytwarzane ze słodkich czerwonych winogron, więc nie wymaga cukru. Jeśli jednak wino smakuje kwaśno, możesz dodać cukier. Najważniejsze, aby nie przesadzić, w przeciwnym razie otrzymasz zabójczą mieszankę, a nie Żywność nadającą się do spożycia. To znaczy napój.
lepiej jest samodzielnie wysuszyć liście szałwii na świeżym powietrzu. Ale jeśli nie możesz tego zrobić, idź do apteki i kup tam. Najpierw umyte i uwolnione z łodyg winogrona są myte rękami, zamieniając je w gęsty zacier. Następnie posiekane liście szałwii wkładamy do lnianej torby, zawiązujemy, mocujemy mały ciężar. Wlej sok winogronowy wraz z ciastem do szklanej butelki z wąską szyjką, opuść do niej worek szałwii.
na szyjce butelki Zakładamy cienką gumową rękawicę, aby gazy mogły gromadzić się w butelkach bez wychodzenia. Umieść butelkę w ciemnym miejscu przed końcem procesu fermentacji. Odcedź około pół litra wina i wymieszaj zmiażdżony cynamon i goździki. Gotuj na ogniu przez trzy minuty. Następnie dodaj przegotowaną wodę i wino z przyprawami do pojemnika i odstaw na około tydzień. Następnie filtrujemy nasze pachnące domowe czerwone Wino i butelkujemy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Winogrona - 65   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Szałwia - 315   kcal/100g

Podobne przepisy