krem biszkoptowy na bazie dżemu

oryginalny sposób przygotowania kremu-oceń i Ty! Uwielbiam robić biszkopty. Ciągle próbuję różnych podstaw i szukam przepisów na różne kremy. Jak dla mnie idealny krem biszkoptowy powinien ozdobić każde ciasto, nawet słodkie. Dlatego sam musiałem wymyślić odpowiedni przepis kulinarny na taki krem. Taki krem jest przygotowywany na bazie dowolnego dżemu owocowego. Moim ulubionym jest jabłko. Ale to nie jest ważne. Jeśli bardziej lubisz wiśnie lub śliwki, możesz wziąć swój ulubiony dżem. Pamiętaj tylko, aby kontrolować słodycz – zbyt słodki krem może zrujnować całe jedzenie.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 37 % 26 g
węglowodany 63 % 45 g
414 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dżem truskawkowy

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż dżem do blendera.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij dżem w blenderze.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Aby zrobić krem na biszkopt, musisz zmiękczyć gram 100 świeżego masła

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I dokładnie zmiel na gładką masę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj część zmiażdżonego dżemu do ubitego masła

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ubij

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj resztę dżemu

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ubij, aż masło i dżem będą gładkie

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj koniak i ponownie ubij. Ogólnie rzecz biorąc, nie musi to być koniak – odpowiedni jest każdy niesłodzony alkohol, nawet wódka. Cóż, jeśli natkniesz się na alkohol, nie powinieneś brać owoców ani czekolady. To może zepsuć krem.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Gotowy krem można wykorzystać do przygotowania ciast.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Lub jako deser

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Krem w wazonie

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Biszkoptowy krem owocowy

oczywiście lepiej nie podawać biszkoptu z takim kremem małym dzieciom, ale znajomi z pewnością docenią zarówno biszkopt, jak i krem biszkoptowy. Po prostu nie mów im o dżemie – i tak nie uwierzą!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal/100g
  • Dżem dowolny - 271   kcal/100g

Podobne przepisy