skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Dżem truskawkowy
Krok 3:
Włóż dżem do blendera.
Krok 4:
Ubij dżem w blenderze.
Krok 5:
Aby zrobić krem na biszkopt, musisz zmiękczyć gram 100 świeżego masła
Krok 6:
I dokładnie zmiel na gładką masę.
Krok 7:
Dodaj część zmiażdżonego dżemu do ubitego masła
Krok 8:
Ubij
Krok 9:
Dodaj resztę dżemu
Krok 10:
Ubij, aż masło i dżem będą gładkie
Krok 11:
Dodaj koniak i ponownie ubij. Ogólnie rzecz biorąc, nie musi to być koniak – odpowiedni jest każdy niesłodzony alkohol, nawet wódka. Cóż, jeśli natkniesz się na alkohol, nie powinieneś brać owoców ani czekolady. To może zepsuć krem.
Krok 12:
Gotowy krem można wykorzystać do przygotowania ciast.
Krok 13:
Lub jako deser
Krok 14:
Krem w wazonie
Krok 15:
Biszkoptowy krem owocowy
oczywiście lepiej nie podawać biszkoptu z takim kremem małym dzieciom, ale znajomi z pewnością docenią zarówno biszkopt, jak i krem biszkoptowy. Po prostu nie mów im o dżemie – i tak nie uwierzą!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Dżem dowolny - 271 kcal/100g