domowe wino gronowe
skład / składniki
80
porcje:
metoda gotowania
dokładnie spłucz wszystkie winogrona pod bieżącą wodą, pozwól, aby nadmiar wody spłynął, a następnie oddziel jagody od łodyg i włóż do głębokiego naczynia. Następnie bierzemy Drewniany tłuczek i ostrożnie miażdżymy winogrona, aby uzyskać prawie jednorodną masę. To nie jest straszne, że będą kości, to normalne.
po posypaniu zmiażdżonych winogron cukrem i pozostawieniu w ciemnym chłodnym miejscu na około tydzień. Następnie filtrujemy powstałe wino przez sitko lub kilka warstw mokrej gazy i butelkujemy. Takie domowe wino winogronowe można przechowywać w piwnicy, a z reguły podaje się do niego mięso: wołowinę, wieprzowinę, jagnięcinę i tak dalej.
po posypaniu zmiażdżonych winogron cukrem i pozostawieniu w ciemnym chłodnym miejscu na około tydzień. Następnie filtrujemy powstałe wino przez sitko lub kilka warstw mokrej gazy i butelkujemy. Takie domowe wino winogronowe można przechowywać w piwnicy, a z reguły podaje się do niego mięso: wołowinę, wieprzowinę, jagnięcinę i tak dalej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g