mus jabłkowy

niesamowity deser doskonale ozdobi spotkanie najlepszych dziewczyn. Niesamowicie delikatny mus jabłkowy, to bardzo aromatyczny i niesamowicie pyszny deser!
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 20 g
87 kcal
IG: 35 / 0 / 65

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

obrane jabłka kroimy na kawałki, wlewamy wodę do rondla, aby nie zakryła jabłek, ale dotarła do środka.

dusić na małym ogniu, mieszając drewnianą szpatułką, aż będzie miękka.

włóż jabłka do blendera i ubij w puree.

dodaj wanilię, cukier i ubij dalej, aż cukier się rozpuści.

masa jabłkowa powinna stać się bujna i delikatna.

rozłóż mus jabłkowy na miseczkach lub szklankach. Wkładamy do lodówki i podajemy schłodzone.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy