koktajl mleczny z lodami i syropem jagodowym

rajska rozkosz - bardzo smaczna i szybka! Bardzo udany przepis na przygotowanie chłodzącego koktajlu mlecznego z syropem jagodowym, który z pewnością ci się spodoba i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 3 g
tłuszcze 29 % 4 g
węglowodany 50 % 7 g
80 kcal
IG: 71 / 29 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne składniki do przygotowania pysznego koktajlu mlecznego z syropem jagodowym i bardzo dobrze schładzamy mleko.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej dobrze zamrożone mleko do dużego kubka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż sto gramów lodów do kubka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj cztery łyżki syropu jagodowego do kubka do pozostałych składników.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w kubku za pomocą blendera, aż będą gładkie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Bardzo szybko ugotowany pyszny schłodzony koktajl wlewa się do szklanek i delektuje się jego wspaniałym smakiem. Smacznego dla wszystkich!

koktajl mleczny z jagodami. Prawdziwy koktajl mleczny to dziecinne szczęście! To wtedy nikt nie zmusza cię do picia mleka, jesteś gotów sam go spożywać od rana do wieczora. A dorastając, nie przestajemy kochać tego pysznego, chłodzącego napoju. Ale jest też bardzo satysfakcjonujący. Niezbędna rzecz latem. A jeśli dodasz do niego jagody, na przykład jagody, otrzymamy nie tylko magię smaku, ale także koloru! Delikatnie liliowy napój przyciągający wzrok.
jagody to magazyn witamin i pierwiastków śladowych. Naturalny antybiotyk, którego zastosowanie do poprawy aparatu wzrokowego jest niezaprzeczalne.
cały krzew borówki, w tym liście, a nawet gałązki, jest cennym naturalnym materiałem. Ale sezon tej magicznej jagody jest zbyt krótki i musisz mieć czas na naładowanie witaminami.
Borówka to wieloletni, niewymiarowy krzew z rodzaju Vaccinium z rodziny wrzosowatych, o wysokości 15-30 cm. Kłącze jest długie, pełzające. Liście są eliptyczne, gładkie, jasnozielone, skórzaste, o długości 1030 mm, pokryte rzadkimi włosami i ząbkowanymi krawędziami. Kwitnie w maju-czerwcu. Kwiaty są zielonkawo-białe z różowym odcieniem, pojedyncze. Znajdują się na krótkich szypułkach w kątach górnych liści. Jagody są soczyste, czarne, z niebieskawo-niebieskawym nalotem, błyszczące, miąższ jest ciemnoczerwony, soczysty, miękki, z wieloma nasionami. Dojrzewa w lipcu i sierpniu. Jagody owocują od drugiego do trzeciego roku. Początkowo pojawia się niewielka liczba dużych jagód, później jagody stają się znacznie większe, ale mniejsze. Do celów leczniczych stosuje się jagody i liście jagód. Jagody są zbierane, gdy dojrzewają w lipcu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Lody lody - 227   kcal/100g
  • Lody kremowe - 165   kcal/100g
  • Lody "popsicle" kremowe - 183   kcal/100g
  • Lody waniliowe - 160   kcal/100g
  • Lody waniliowo-czekoladowe - 140   kcal/100g
  • Lody owocowe - 168   kcal/100g
  • Lody mleczne - 126   kcal/100g
  • Lody sufletowe - 116   kcal/100g
  • Borówka - 44   kcal/100g
  • Jagody świeżo mrożone - 56   kcal/100g

Podobne przepisy