kawa z miodem

kawa z miodem zamiast cukru-okazuje się tak smaczna, a nawet zdrowa! Dzisiaj nie miałem cukru w domu! Myślałam, że znikniemy. W sobotni poranek nie chciałem uciekać do sklepu, pomógł słoik miodu. Mówię jak...
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 3 g
tłuszcze 11 % 3 g
węglowodany 78 % 21 g
139 kcal
IG: 19 / 0 / 81

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

1. Zagotuj mleko;
2. Wlej kawę do kubka;
3. Dodaj 1 łyżkę. mleko, dobrze rozcieńczyć do masy bez grudek;
4. Dodaj 1 łyżkę miodu, dokładnie wymieszaj, aż będzie gładka;
5. Rozcieńczyć odrobiną pozostałego mleka.
na śniadanie z ciasteczkami jest tak pyszne! I możesz posmarować biały chleb miodem i położyć kawałek masła! A ilość składników można zmienić według własnych upodobań-włożyć mniej lub więcej miodu lub kawy lub mleka. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Kawa rozpuszczalna - 94   kcal/100g

Podobne przepisy