gotowana na parze pierś z kurczaka
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zdejmij skórkę z piersi kurczaka i odetnij filet z kości. Możesz wziąć dwa gotowe filety z kurczaka.
Krok 2:
Trzymając nóż ukośnie, pokrój każdy filet na trzy plasterki.
Krok 3:
Lekko uderzamy z obu stron. Wygodnie jest to zrobić, owijając mięso folią. Przenosimy mięso do miski i doprawiamy wszystkimi przyprawami i ziołami.
Krok 4:
Wymieszaj mąkę z kurkumą. Wymieszaj mąkę z kurkumą.
Krok 5:
Mięso panierujemy w mące i przenosimy na natłuszczoną patelnię do gotowania na parze lub na sito, które umieścimy na parze. Do tych samych celów odpowiednie są multicookery, parowce, mantyshnitsa lub po prostu rondel z wrzącą wodą i siatką na nogach, która jest umieszczona na dnie. Wysyłamy gotować przez 25 minut.
Krok 6:
W tym czasie posiekaj sałatkę i dopraw olejem.
Krok 7:
Podajemy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g