skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak usmażyć banany na patelni? Przygotuj jedzenie. Banany weź jeden na porcję. Wybierz dojrzałe, ale gęste owoce. Przejrzałe mogą bardzo mięknąć podczas smażenia. Masło, nawet jeśli jest trochę, wybierz najlepszą jakość, bez dodatków roślinnych, smak karmelu będzie zależeć od jego smaku. Użyłem brązowego cukru, ale możesz wziąć zwykły biały. Dodaj cynamon według uznania.
Krok 2:
Dobrze umyj banany, ponieważ ich skóra jest bardzo brudna, a podczas czyszczenia brud może dostać się na miazgę. Następnie wytrzyj je ręcznikiem. Obierz banany, a następnie posiekaj. Metoda krojenia może być dowolna-jak moje połówki, ćwiartki, kółka lub inna, którą lubisz.
Krok 3:
Weź patelnię z grubym dnem i nieprzywierającą powłoką, jeśli to możliwe. Umieść go na małym ogniu. Połóż na nim masło. Przy ciągłym mieszaniu rozpuść go.
Krok 4:
Wlej cukier i cynamon do masła. Wymieszaj i pozostaw masę na ogniu, aż cukier się rozpuści. Nie odchodź od pieca, olej może zacząć się palić, więc karmel musi być mieszany, a ogień mały.
Krok 5:
Gdy karmel się zagotuje, włóż do niego pokrojone banany. Smaż je z obu stron, aż będą złote.
Krok 6:
Gdy jedna strona będzie gotowa, Odwróć banany na drugą stronę. Staną się bardzo miękkie, bądź ostrożny. Wyjmij gotowe banany na talerz.
Krok 7:
Podawaj smażone banany w dowolnej formie-na ciepło, na ciepło lub na zimno. Podczas serwowania polej je powstałym karmelem. Możesz dodać do nich posiekane orzechy, jagody, lody będą bardzo smaczne do gorących bananów. Również smażone banany dobrze sprawdzają się jako dodatek do innych potraw — owsianki, budyń, desery. Smacznego!
zamiast cukru można użyć słodzika, który nie boi się obróbki cieplnej.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g