skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Twaróg i mleko skondensowane powinny mieć temperaturę pokojową. Lepiej wybrać twaróg niezbyt suchy, ale też niezbyt mokry. Masło również potrzebuje temperatury pokojowej, ale upewnij się, że nie jest bardzo stopione, ale po prostu miękkie.
Krok 2:
Wymieszaj twaróg, mleko skondensowane i cukier w głębokiej misce. Przerwij wszystko blenderem zanurzeniowym, aż będzie gładkie i aby nie było grudek.
Krok 3:
W osobnej misce ubij masło mikserem, z małą prędkością, aż rozjaśni się i nieznacznie zwiększy objętość. Następnie możesz zwiększyć prędkość miksera i ubijać przez kolejną minutę.
Krok 4:
Wymieszaj masę serową i ubite masło w jednej misce łyżką, trzepaczką lub szpatułką. Ale nie mikserem. Krem wkładamy do lodówki na około 60 minut, aby stał się posłuszny i łatwiej było z nim pracować.
Krok 5:
Ciasto lub babeczki można ozdobić kremem. Smacznego!
co jest najsmaczniejsze w każdym deser? Z pewnością prawie każdy z nas odpowie, że to krem. A jeśli przygotujesz odpowiedni krem, możesz śmiało powiedzieć, że deser się powiódł. Istnieje szalona różnorodność przepisów na kremy do ciast i babeczki. Chcę zaoferować Ci jeden przepis na krem powietrzny, który przekonał mnie prostotą składników i łatwością przygotowania. Ten lekki krem twarogowy do ciast i babeczek jest bardzo posłuszny w pracy. Krem doskonale zachowuje swój kształt i nadaje się zarówno do warstw ciast, jak i do ich wyrównania. Dzięki przewiewnej konsystencji po prostu rozpływa się w ustach i daje przyjemny posmak. Krem powietrzny według tego przepisu wcale nie jest mdły, ale umiarkowanie słodki. Połącz taki krem z owocami lub jagodami. Doskonale komponuje się również z czekoladowymi herbatnikami. Eksperymentuj i gotuj arcydzieła cukiernicze, korzystając z tego przepisu na krem powietrzny. Odniesiesz sukces za pierwszym razem, ponieważ jest to doskonale zbilansowany przepis, który od ponad roku zdobi wyroby cukiernicze różnych deserów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g