skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić krem budyniowy? Przygotuj jedzenie. Twarożek do tego przepisu lepiej wybrać miękki, nie ziarnisty, o dowolnej zawartości tłuszczu. Pamiętaj, że im bardziej jest tłusty, tym wyższa zawartość kalorii w naczyniu. Wyjmij olej z lodówki wcześniej, powinien zmięknąć. Mleko skondensowane wybierz całe, bez tłuszczów roślinnych. Jeśli dzieci jedzą ciasta, wyklucz koniak. Można go również zastąpić winem lub alkoholem.
Krok 2:
Bez względu na to, jaki jest Twój twaróg, lepiej zmielić go przez sito. Wtedy krem okaże się bardziej delikatny i jednorodny. Możesz go przebić blenderem-efekt będzie taki sam.
Krok 3:
Weź miskę, włóż do niej miękkie masło, dodaj proszek i wanilinę.
Krok 4:
Ubij masło z proszkiem do uzyskania przewiewnej, jasnej masy.
Krok 5:
Nie przestając ubijać zacznij wlewać mleko skondensowane do śmietany. Dodaj go partiami, ubijając po każdej masie, aż będzie gładka. Na koniec wlej koniak lub inny alkohol.
Krok 6:
Odłóż mikser na bok i dodaj twaróg do mieszanki masła.
Krok 7:
Dobrze wymieszaj składniki szpatułką.
Krok 8:
Ponownie weź mikser. Ubij śmietanę, aż będzie puszysta przez kilka minut.
Krok 9:
Krem jest na tyle gęsty, że można nim nadziewać ciasta na różne sposoby. Włożyłem go do torby cukierniczej, pokroiłem ekler na dwie części i posadziłem krem małymi różyczkami. Możliwe jest napełnianie ciast przez małe otwory lub nacięcia bez wzorów. I możesz włożyć krem do środka tylko łyżeczką. Po przygotowaniu ciastek włóż je do lodówki na godzinę. Krem ustabilizuje się i będzie jeszcze smaczniejszy.
bardzo podobał mi się ten krem. Konsystencja, ilość cukru, zawartość tłuszczu-wszystko jest idealne. Myślę, że można go również użyć do ciast z babeczkami.
zamiast cukru można użyć słodzika.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g