skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebujemy takich produktów. Oczywiście bierzemy najbardziej dojrzałe truskawki, bez uszkodzeń. Umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Weź dowolną lemoniadę. Mam Fanta.
Krok 2:
Włącz piekarnik na 180gr. Ubij jajka z cukrem, cukrem waniliowym przez około 5 minut.
Krok 3:
Po ubiciu stopniowo dodajemy lemoniadę, olej. Mieszać .
Krok 4:
Dodaj mąkę w porcjach. Z proszkiem do pieczenia.
Krok 5:
Bierzemy największy arkusz piekarnika. Zwykle mają wymiary 38 na 40 cm i pokrywamy papierem do pieczenia. I wlej na niego ciasto.
Krok 6:
Włóż do piekarnika na 25 minut.
Krok 7:
Wyjmujemy gotowe ciasto i pozwalamy mu całkowicie ostygnąć.
Krok 8:
Teraz przygotujmy wszystko na krem. Bierzemy śmietanę tłustą, co najmniej 30%. Śmietana. Ja też mam 20%. Krem w proszku jest suchy, którego nie trzeba gotować. Na przykład wystarczy ubić mleko.
Krok 9:
Wlej śmietanę i dodaj proszek z cukrem waniliowym. Wszystko ubijamy przez minutę. Wystarczyło mi. Gdy tylko stanie się gęsty, wyłącz mikser.
Krok 10:
Następnie dodaj śmietanę i już łatwo wymieszaj.
Krok 11:
Krem jest gęsty. Rozłóż go na cieście. I wyrównać.Jeśli nie ma takiego suchego kremu, możesz zrobić inny. Na przykład 250g mascarpone + 400ml śmietany ubij z cukrem do smaku, a następnie dodaj śmietanę lub pastę twarogową. Również bardzo smaczne.
Krok 12:
Tak to z grubsza będzie wyglądać.
Krok 13:
Truskawki są gotowe. Musimy jeszcze ciąć. Przecięłam na pół.
Krok 14:
Połóż nasze połówki na śmietanie. Ale jeśli zrobię to jeszcze raz, nadal będę ciąć Klub mniejszy. Ponieważ wtedy łatwiej jest pokroić ciasto.
Krok 15:
Robienie galaretki jak napisano na opakowaniu. Aby to zrobić, weź zimną wodę, włóż cukier i wlej suchy proszek do galaretki. Podpalamy i gotujemy jak galaretkę. Ciągle przeszkadzamy. Gdy tylko zgęstnieje, zdejmij z ognia.
Krok 16:
Teraz ostrożnie polej łyżką truskawki.Więc stopniowo wypełniaj wszystko.
Krok 17:
A na wierzch posypałam mielonymi fitashkami do dekoracji. Odstawiamy na kilka godzin i możemy jeść. Smacznego.
to ciasto zrobiłam po raz pierwszy. Cóż chciałabym powiedzieć. Bardzo smaczne, delikatne. Tylko truskawki wciąż ranią i nie są do końca słodkie. Więc dodałbym cukier do śmietany lub galaretki. I tak bardzo smaczne. Samo ciasto na lemoniadzie jest również bardzo delikatne. W Niemczech bardzo często robią ciasta kuchenne na lemoniadzie, Fante. Więc spróbuj, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal / 100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal / 100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Galaretka - 80 kcal/100g
- Surowy orzech Kalifornijski - 629 kcal / 100g
- Pistacje - 638 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Lemoniada - 26 kcal/100g
- Suchy krem do ciasta - 400 kcal/100g