Krem do muffinek
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Włóż twaróg do głębokiego pojemnika, ubij go blenderem, aby masa stała się jednorodna, bez ziaren i grudek (zamiast blendera możesz również kilka razy przetrzeć twaróg przez sito, aż uzyskasz pożądany rezultat).
2. Wlać mleko do powstałej masy, doprowadzić masę do kremowej konsystencji.
3. Dodaj substytut cukru do smaku, a także wlej trochę soku z cytryny.
4. Za pomocą miksera ubij śmietanę, aż będzie puszysta.
pyszne babeczki dla Ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Słodzik - 20 kcal/100g