różowy lukier do ciasta

jasny, świąteczny, bardzo piękny! Udekoruj swoje ciasto! Lukier do ciasta w kolorze różowym to świetna opcja do Dekoracji Domowej roboty. Gotowanie nie jest trudne, znając niektóre niuanse i zawsze wygląda spektakularnie. W zależności od ilości barwnika może być od jasnoróżowego do jasnoczerwonego.
eeloo4kaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 5 g
tłuszcze 43 % 37 g
węglowodany 52 % 45 g
531 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

aby przygotować różowy lukier, potrzebujesz przede wszystkim różowego barwnika na bazie żelu. Można go kupić w specjalnych sklepach dla cukierników lub zamówić przez Internet. Najlepiej wybrać wysokiej jakości barwnik, znaną marką lub taki, który już napotkał podczas eksperymentów kulinarnych.

do lukru potrzebna będzie również biała czekolada. Na jego tle kolor glazury będzie wyraźny i zrozumiały. Biała podstawa jest najłatwiejsza do pracy i nie będzie żadnych nieprzyjemnych niespodzianek podczas mieszania koloru.

białą czekoladę należy rozbić na kawałki - niezbyt drobno, tylko po to, aby równomiernie się rozpłynęła. Umieść kawałki czekolady w małej misce i dodaj kawałek masła. Umieść miskę czekolady w innej misce, która jest nieco większa i dodaj trochę wody do dolnej. Umieść ten "projekt" na małym ogniu i podgrzej wodę w dolnej misce. Czekolada z masłem zacznie się topić. Wymieszaj wszystko łyżką stołową lub silikonową szpatułką, aby uzyskać gładką konsystencję. Powinieneś uzyskać płynną białą masę.

następnie dodaj barwnik żelowy kropla po kropli do rozpuszczonej masy czekoladowej, aż uzyskasz pożądany kolor. Może wahać się od delikatnego różu do bogatego szkarłatu. Dokładnie wymieszaj lukier, aby uzyskać jednolity kolor i bez łysych plam.

gotowy lukier lekko ostudzić, a następnie przełożyć do worka do szprycowania lub włożyć do specjalnej strzykawki. Następnie możesz ozdobić gotowe ciasto takim lukrem. Możesz wypełnić nim całkowicie górne ciasto, ozdobić je na obwodzie lub zrobić jakiś napis. Po całkowitym ostygnięciu lukier twardnieje i pozostaje tam, gdzie został umieszczony. Za pomocą tak niezwykłego lukru możesz robić ciasta dla dzieci i nie tylko.

udanych eksperymentów kulinarnych!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Biała czekolada - 554   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g

Podobne przepisy