skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sos coleslaw? Przygotuj niezbędne produkty. Olej roślinny nie będzie poddawany obróbce cieplnej, dlatego najlepiej używać nierafinowanych olejów o jasnym zapachu: oliwka, słonecznik, być może nawet imbir lub sezam. Użyj octu jabłkowego 6-9% (lub innego owocowego - winogronowego, winnego, porzeczkowego) lub zastąp go octem ryżowym z kuchni japońskiej.
Krok 2:
W naczyniu do przygotowania dressingu ( najlepiej sprawdza się szkło lub ceramika) wymieszaj olej roślinny i ocet.
Krok 3:
Dodaj sok z cytryny. Z cytryny potrzebujemy tylko soku, więc możesz wziąć gotowy sok z cytryny wyprodukowany fabrycznie. Weź 1 łyżkę. łyżka gotowego soku z cytryny. Jeśli wyciskasz sok bezpośrednio z cytryny, najpierw dobrze umyj go gorącą wodą, aby cytryna dała więcej soku. Aby zapobiec dostaniu się kości do opatrunku, użyj małego sita o małym rozmiarze.
Krok 4:
Posolić opatrunek. Używam zwykłej grubo zmielonej soli morskiej, ale możesz dodać sól z dodatkami aromatycznymi do swoich upodobań.
Krok 5:
Dodaj cukier. Cukier też mam zwykły biały, ale można go zastąpić cukrem trzcinowym i kokosowym.
Krok 6:
Czosnek obrać, posiekać, a także dodać do dressingu. Przepuściłem czosnek przez prasę, ale możesz go posiekać nożem lub zetrzeć na drobnej tarce. W przypadku braku świeżego czosnku można użyć czosnku w proszku.
Krok 7:
Możesz również dodać do dressingu ulubione zioła lub przyprawy: posiekany koperek, kolendrę i bazylię, gałązkę tymianku lub rozmarynu. A ktoś po prostu chce dodać pikanterii w postaci mielonego lub świeżego chili. Skup się na swoim guście! Mieszaj dressing, aż będzie gładki!
Krok 8:
Zrób sałatkę coleslaw.
Krok 9:
Podawaj sałatkę coleslaw z naszym aromatycznym dressingiem. Smacznego!
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g