pikantna śmietana ze skondensowanym mlekiem na ciasto

Pikantny krem do ciast ze skondensowanego mleka i kwaśnej śmietany! Wiele osób uwielbia ciasta ze skondensowanym mlekiem, ale krem ze skondensowanego mleka i masła już wydaje się banalny w smaku. Możesz także po prostu i szybko przygotować pyszny i delikatny krem ze skondensowanego mleka ze śmietaną. Śmietana doskonale łagodzi soczystość skondensowanego mleka. Dodając na przykład jeden z takich produktów, jak wanilina, sok z cytryny, orzechy lub koniak, za każdym razem możesz uzyskać nowy i oryginalny smak, który z pewnością spodoba się Twoim gościom.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 5 g
tłuszcze 29 % 14 g
węglowodany 61 % 30 g
267 kcal
IG: 7 / 0 / 93

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić krem ze skondensowanego mleka i śmietany? Przygotuj składniki na krem. Krem jest tak prosty w składzie i sposobie jego przygotowania, że poradzi sobie z nim nawet młoda i początkująca gospodyni domowa. Składniki kremu należy wcześniej wyjąć z lodówki, powinny mieć temperaturę pokojową, w przeciwnym razie krem nie zadziała. Śmietanę do tego kremu należy stosować tak gęsto i tłusto, jak to możliwe, zawsze więcej niż 20% tłuszczu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mleko skondensowane można gotować w razie potrzeby, wtedy krem będzie miał karmelowy smak i kolor, a ponadto krem okaże się znacznie grubszy niż z nie gotowanego skondensowanego mleka. Mleko skondensowane najlepiej wykorzystać do przygotowania naturalnego kremu, składającego się tylko z mleka i cukru. Krem na skondensowanym mleku z tłuszczów roślinnych nie zadziała. Jak zagęścić śmietanę i mleko skondensowane powiem poniżej.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej śmietanę do miski blendera. Pamiętaj, aby ubijać na średniej (a nie z maksymalną prędkością), przez 2-3 minuty. Powinna stać się bardziej przewiewna. Wlej puszkę skondensowanego mleka do miski z porcjami śmietany, kontynuując ubijanie masy. Gdy całe skondensowane mleko zostanie umieszczone w misce blendera do śmietany, dodaj przyprawy do smaku. Ubijaj masę przez około 15 minut ze średnią prędkością. Masa powinna znacznie zagęścić i zwiększyć objętość

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Lepiej włożyć gotowy krem do lodówki na co najmniej pół godziny, aby ostygł przed użyciem go do warstwy ciasta. Konieczne jest nałożenie kremu na całkowicie schłodzone ciasta, w przeciwnym razie krem topi się i "unosi", a ciasto zostanie zepsute. Krem ze skondensowanego mleka i kwaśnej śmietany jest idealny do warstw herbatników, ciast miodowych i ciast z ciasta francuskiego. Krem jest gotowy. Smacznego!

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g

Podobne przepisy