skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić krem ze skondensowanego mleka i śmietany? Przygotuj składniki na krem. Krem jest tak prosty w składzie i sposobie jego przygotowania, że poradzi sobie z nim nawet młoda i początkująca gospodyni domowa. Składniki kremu należy wcześniej wyjąć z lodówki, powinny mieć temperaturę pokojową, w przeciwnym razie krem nie zadziała. Śmietanę do tego kremu należy stosować tak gęsto i tłusto, jak to możliwe, zawsze więcej niż 20% tłuszczu.
Krok 2:
Mleko skondensowane można gotować w razie potrzeby, wtedy krem będzie miał karmelowy smak i kolor, a ponadto krem okaże się znacznie grubszy niż z nie gotowanego skondensowanego mleka. Mleko skondensowane najlepiej wykorzystać do przygotowania naturalnego kremu, składającego się tylko z mleka i cukru. Krem na skondensowanym mleku z tłuszczów roślinnych nie zadziała. Jak zagęścić śmietanę i mleko skondensowane powiem poniżej.
Krok 3:
Wlej śmietanę do miski blendera. Pamiętaj, aby ubijać na średniej (a nie z maksymalną prędkością), przez 2-3 minuty. Powinna stać się bardziej przewiewna. Wlej puszkę skondensowanego mleka do miski z porcjami śmietany, kontynuując ubijanie masy. Gdy całe skondensowane mleko zostanie umieszczone w misce blendera do śmietany, dodaj przyprawy do smaku. Ubijaj masę przez około 15 minut ze średnią prędkością. Masa powinna znacznie zagęścić i zwiększyć objętość
Krok 4:
Lepiej włożyć gotowy krem do lodówki na co najmniej pół godziny, aby ostygł przed użyciem go do warstwy ciasta. Konieczne jest nałożenie kremu na całkowicie schłodzone ciasta, w przeciwnym razie krem topi się i "unosi", a ciasto zostanie zepsute. Krem ze skondensowanego mleka i kwaśnej śmietany jest idealny do warstw herbatników, ciast miodowych i ciast z ciasta francuskiego. Krem jest gotowy. Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g