skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oto cały prosty zestaw niezbędnych produktów do naszego cudownego kremu. Kwas cytrynowy, jeśli to konieczne, można zastąpić 1 łyżeczką soku z cytryny
Krok 2:
Przede wszystkim dobrze umyj jajka i oddziel żółtka od białek.
Krok 3:
Dobrze ubij białka do stabilnych szczytów. Zajęło mi to siedem minut. Bardzo ważne jest, aby naczynia były czyste (bez śladów tłuszczu) i suche. Zacznij ubijać z najniższą prędkością, stopniowo osiągając maksimum.
Krok 4:
Wlej cukier do rondla.
Krok 5:
Napełnij wodą, wymieszaj.
Krok 6:
Gotuj syrop. Po ugotowaniu gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 minut, aby lekko zgęstnieć.
Krok 7:
Ponownie ubij białka. I nie przestając bić, wlej gorący syrop cienkim strumieniem.
Krok 8:
Dodaj kwas cytrynowy i ubij, aż uzyskasz pożądaną konsystencję. Ubijałam 15 minut
Krok 9:
Ponieważ do wypełnienia rur użyjemy kremu, utrwalacz nie jest wymagany. Schłodzić krem, a jeśli to konieczne, ponownie ubić już schłodzony krem. Ta porcja wystarczyła mi na 36 małych rurek o długości 15 cm.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g