skład / składniki
metoda gotowania
powiem ci dwa najczęstsze przepisy na sos z jarmużu.
w każdym z przepisów sok z cytryny można zastąpić octem. Możesz użyć dowolnego rodzaju octu: jagód, owoców, ryżu i innych.
również gorąco polecam, używając octu, brać tylko ten, który sam ugotowałeś w domu.
przepis pierwszy.
wymieszaj olej roślinny i sok z cytryny z pieprzem, lekko ubijając.
dodaj sól i cukier. Dokładnie ubij.
gotowy sos do kapusty będzie miał konsystencję podobną do płynnego majonezu.
powtórzę jeszcze raz, możesz zastąpić sok z cytryny octem.
ten dressing jest najbardziej odpowiedni do różnych sałatek coleslaw.
Przepis drugi.
olej roślinny miesza się z sokiem z cytryny, dodaje musztardę.
ogórek Tinder na tarce, czosnek jest mielony i dodawany do ogólnej mieszanki.
następnie musisz dodać pieprz i sól.
przetrzyj wymieszaną masę przez sito, a opatrunek jest gotowy.
ten rodzaj sosu jest używany do winegretów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g