dwa sosy do sałatek coleslaw

nadaj kapuście nowy smak dzięki temu przepisowi i zaskocz całą rodzinę! Łatwość przygotowania Sos do kapusty jest przygotowywany, aby nadać warzywom nowy smak.
Marianne KimAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 2 % 1 g
tłuszcze 95 % 55 g
węglowodany 3 % 2 g
496 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

powiem ci dwa najczęstsze przepisy na sos z jarmużu.
w każdym z przepisów sok z cytryny można zastąpić octem. Możesz użyć dowolnego rodzaju octu: jagód, owoców, ryżu i innych.
również gorąco polecam, używając octu, brać tylko ten, który sam ugotowałeś w domu.
przepis pierwszy.
wymieszaj olej roślinny i sok z cytryny z pieprzem, lekko ubijając.
dodaj sól i cukier. Dokładnie ubij.
gotowy sos do kapusty będzie miał konsystencję podobną do płynnego majonezu.
powtórzę jeszcze raz, możesz zastąpić sok z cytryny octem.
ten dressing jest najbardziej odpowiedni do różnych sałatek coleslaw.
Przepis drugi.
olej roślinny miesza się z sokiem z cytryny, dodaje musztardę.
ogórek Tinder na tarce, czosnek jest mielony i dodawany do ogólnej mieszanki.
następnie musisz dodać pieprz i sól.
przetrzyj wymieszaną masę przez sito, a opatrunek jest gotowy.
ten rodzaj sosu jest używany do winegretów.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g

Podobne przepisy