cytryny starte z cukrem
skład / składniki
25
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Dobrze umyj cytryny.
Krok 2:
Teraz wkładamy cytryny do pojemnika i parzymy wrzącą wodą.
Krok 3:
Następnie odetnij wierzchołki, pokrój w plasterki i wyjmij kości.
Krok 4:
Kawałki razem ze skórą są mielone w maszynce do mięsa.
Krok 5:
To, co wyszło, zasypiamy cukrem.
Krok 6:
Wymieszaj i odstaw na kilka godzin, aby cukier rozpuścił się w soku z cytryny.
Krok 7:
Wkładamy cytrynę z cukrem do czystych słoików, na wierzch kolejną łyżkę cukru, zamykamy i przechowujemy w lodówce.
Krok 8:
Jest bardzo smaczny i zdrowy! Smacznego i bądź zdrowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g