cytryny starte z cukrem

Łatwy w przygotowaniu, łatwy do spożycia, a także bardzo zdrowy! Cytryna z cukrem to bardzo zdrowe i smaczne danie, które jest łatwe do przygotowania.
AdelineAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 61 g
245 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Dobrze umyj cytryny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Teraz wkładamy cytryny do pojemnika i parzymy wrzącą wodą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie odetnij wierzchołki, pokrój w plasterki i wyjmij kości.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Kawałki razem ze skórą są mielone w maszynce do mięsa.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    To, co wyszło, zasypiamy cukrem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj i odstaw na kilka godzin, aby cukier rozpuścił się w soku z cytryny.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wkładamy cytrynę z cukrem do czystych słoików, na wierzch kolejną łyżkę cukru, zamykamy i przechowujemy w lodówce.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Jest bardzo smaczny i zdrowy! Smacznego i bądź zdrowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g

Podobne przepisy