krem do ciasta waflowego ze skondensowanym mlekiem

prosty krem do ulubionego deseru na herbatę! Tak miło jest czasem zadowolić się tym pysznym ciastem Waflowym na herbatę! A słodkie nadzienie jest dla niego przygotowywane prosto i szybko-spróbuj!
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 4 g
tłuszcze 59 % 46 g
węglowodany 36 % 28 g
531 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

aby przygotować krem, olej należy przyjmować w temperaturze pokojowej.

w odpowiednim naczyniu ubij masło na puszystą masę.

następnie partiami dodaj całe skondensowane mleko, ciągle ubijając, aż uzyskasz puszysty, pyszny krem karmelowy.

wynikową ilością kremu możesz posmarować jedno ciasto na 10-12 porcji!

pysznych herbat!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy