dmuchane ciasto na pierogi na kefirze i jajkach
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Przesiej mąkę do miski objętościowej, dodaj szczyptę soli.
2. W środku robimy wgłębienie, wlewamy do niego ciepły kefir, rozbijamy jajka.
3. Najpierw wymieszaj ciasto szpatułką, a następnie ugniataj rękami na płaskiej powierzchni. Ciasto powinno być miękkie, nie przyklejać się do dłoni.
4. Zbieramy ciasto w kulkę, wkładamy do miski, przykrywamy ręcznikiem i odstawiamy na godzinę.
a teraz możesz zacząć przygotowywać planowane danie.
pyszne pierogi dla ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g