skład / składniki
gotowanie krok po kroku
z pewnością wielu jest zainteresowanych tym, jak prawidłowo przygotować krem białkowy do jedzenia, takiego jak ciasta i ciasta. Teraz powiem Ci szczegółowy przepis kulinarny tego kremu. Zaczynamy przygotowywać krem białkowy do wyrobów cukierniczych, biorąc 100 mililitrów wody i rozpuszczając w nich 200 gramów granulowanego cukru, stawiając na średnim ogniu i gotując na średnim ogniu do lepkości. Lepkość jest uważana za dobrą, jeśli kropla syropu nie rozprzestrzenia się na dłoni lub na płaskiej powierzchni. Następnie oddzielamy białka od żółtek (nie potrzebujemy żółtek, można je wykorzystać do innych celów). Teraz ubij za pomocą miksera lub po prostu trzepaczką oddzielone białka w mocną pianę. Aby białka były lepiej ubite, Dodaj do nich niewielką ilość soli kuchennej (mniej więcej na samym końcu noża). Następnie stopniowo wlewaj gorący syrop cukrowy do ubitych białek, bardzo cienkim strumieniem i dokładnie ubij całą tę masę, aż będzie gładka. W ten sposób otrzymujemy krem białkowy do Tori i ciast. Możesz użyć go zgodnie z przeznaczeniem w swoich przepisach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g