krem z twarogu i śmietany do ciasta
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Ser jest zimny, a śmietana bardzo zimna.
Krok 2:
Umieść ser w wygodnej misce.
Krok 3:
Dodaj cukier puder do sera. Dla pewności lepiej przesiać proszek.
Krok 4:
Dobrze wymieszaj ser z proszkiem.
Krok 5:
Dodaj śmietanę do słodkiej masy serowej.
Krok 6:
Ubijaj na wysokich obrotach miksera.
Krok 7:
Mieszanina zacznie gęstnieć.
Krok 8:
Ubijaj do pożądanej gęstości, ale nie przerywaj, w przeciwnym razie mieszanina się rozwarstwi.
Krok 9:
Schłodź krem przez pół godziny w lodówce - i możesz przykryć nim ciasto. Ciasta powinny być całkowicie schłodzone, w przeciwnym razie krem spłynie.
Krok 10:
Ta ilość kremu wystarcza na małe ciasto lub 8 babeczek.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g