krem z serka śmietankowego i śmietany do ciasta

prosty, delikatny i łatwy krem do ciasta! Jak puch, ale pyszne jak! Kto pomyślał o tym, jak powstaje delikatny, lekko słodki krem do ciast sklepowych?! Sekret jest prosty-to ser śmietankowy i bita śmietana! O proporcjach i jak to zrobić-wszystko w przepisie!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 11 g
tłuszcze 52 % 36 g
węglowodany 32 % 22 g
351 kcal
IG: 9 / 0 / 91

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki. Ser jest zimny, a śmietana bardzo zimna.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umieść ser w wygodnej misce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj cukier puder do sera. Dla pewności lepiej przesiać proszek.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dobrze wymieszaj ser z proszkiem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj śmietanę do słodkiej masy serowej.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ubijaj na wysokich obrotach miksera.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Mieszanina zacznie gęstnieć.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ubijaj do pożądanej gęstości, ale nie przerywaj, w przeciwnym razie mieszanina się rozwarstwi.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Schłodź krem przez pół godziny w lodówce - i możesz przykryć nim ciasto. Ciasta powinny być całkowicie schłodzone, w przeciwnym razie krem spłynie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ta ilość kremu wystarcza na małe ciasto lub 8 babeczek.

miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy