marynata sojowa do każdego mięsa
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
marynata z określonej liczby składników wystarczy do marynowania mięsa o wadze 1 kg.:
1. Wybierz mały głęboki pojemnik, aby wymieszać wszystkie składniki.
2. Włóż musztardę do pojemnika, dodaj sól i pieprz.
3. Wlej również suche przyprawy do mięsa.
4. Obierz czosnek, wyciśnij przez prasę, dodaj do suchej mieszanki.
5. Wlej sos sojowy i olej słonecznikowy, wymieszaj.
marynata jest gotowa!
mięso, najpierw natarte solą, należy obficie posmarować marynatą i przechowywać w lodówce przez około 10 godzin, od czasu do czasu obracając kawałek i polewając marynatą. Następnie możesz upiec mięso w dowolny dogodny sposób.
Gotuj z miłością i udane eksperymenty kulinarne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g