marynata sojowa do każdego mięsa

dzięki tej marynacie mięso nabierze oszałamiającego smaku! Radzę wszystkim spróbować marynować wieprzowinę w takiej marynacie - dzięki udanej kombinacji składników nabierze wielopłaszczyznowego smaku. Zwykle po marynowaniu pieczę mięso w folii w piekarniku-okazuje się delikatne, soczyste i aromatyczne!
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 4 g
tłuszcze 68 % 42 g
węglowodany 26 % 16 g
439 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

marynata z określonej liczby składników wystarczy do marynowania mięsa o wadze 1 kg.:

1. Wybierz mały głęboki pojemnik, aby wymieszać wszystkie składniki.

2. Włóż musztardę do pojemnika, dodaj sól i pieprz.

3. Wlej również suche przyprawy do mięsa.

4. Obierz czosnek, wyciśnij przez prasę, dodaj do suchej mieszanki.

5. Wlej sos sojowy i olej słonecznikowy, wymieszaj.

marynata jest gotowa!

mięso, najpierw natarte solą, należy obficie posmarować marynatą i przechowywać w lodówce przez około 10 godzin, od czasu do czasu obracając kawałek i polewając marynatą. Następnie możesz upiec mięso w dowolny dogodny sposób.

Gotuj z miłością i udane eksperymenty kulinarne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Musztarda ziarnista - 135   kcal/100g

Podobne przepisy