skład / składniki
metoda gotowania
prawie każdy popularny likier można przygotować w domu. Pomaga to wielu gospodyniom domowym, ponieważ tego rodzaju napoje są szeroko stosowane jako część kulinarnych arcydzieł i nie są tanie.
Likier bananowy to deserowy napój alkoholowy, podawany z cukierkami, słodkimi wypiekami, czekoladą. Napój dobrze komponuje się również z owocami, zwłaszcza pomarańczami i jabłkami.
1. Banany obrać, pokroić w drobną kostkę. Za pomocą blendera zmiel banany na papkę. Możesz poradzić sobie z tym zadaniem bez blendera: po prostu zmiażdż kawałki bananów widelcem.
2. Przenieś kleik bananowy do głębokiej miski lub innego odpowiedniego pojemnika. Tutaj wlej mleko i mleko skondensowane.
3. Ubij składniki mikserem, aż będą gładkie. Dodaj białka do powstałej masy, ponownie ubij.
4. A teraz, nie przestając bić, wlej wódkę cienkim strumieniem. Powstały napój wlewa się do hermetycznie zamkniętego pojemnika.
5. Wysyłamy pojemnik z alkoholem do lodówki na 45-60 minut. Pojemnik powinien być szczelnie zamknięty.
6. Po określonym czasie przefiltruj alkohol przez kawałek gazy, złożony w dwóch lub trzech warstwach.
7. Wlej napój do reprezentacyjnej butelki. Przechowywać w lodówce.
taki alkohol może być przechowywany przez miesiąc. Ale nadal zaleca się spożywanie go w ciągu 7 dni, ponieważ długotrwałe przechowywanie nie wpływa na smak w najlepszy sposób.
pij z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g