skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wlej Kahlua do zdjęcia o temperaturze pokojowej.
Krok 2:
Za pomocą łyżki lub noża dodaj Baileys. Jeśli tak po prostu nalejesz, napoje się zmieszają i nie uzyskasz wyraźnej granicy między nimi, a to jest takie piękne!
Krok 3:
Dodaj Cointreau łyżką lub nożem.
Krok 4:
Podpalamy.
Krok 5:
Podawaj koktajl B52 głównemu gościowi lub sprawcy wakacji.
Kahlua to meksykański likier kawowy. Twierdza-20-36%.
Baileys to irlandzki Likier śmietankowy. Twierdza-17%.
Cointreau to francuski klarowny Likier. Twierdza - 40%.
Shot (stos) nie powinien różnić się od temperatury pokojowej i temperatury napojów - szkło zaparuje, piękno nie będzie widoczne, ale będzie śliskie od kondensacji.
aby przygotować koktajl B52, zastosowano klasyczny przepis, więc smak nie różni się od oryginału.
głównym zadaniem jest uzyskanie równych, oddzielonych od siebie warstw różnych napojów, które nie mieszają się ze sobą. Aby to zrobić, wlej likier kawowy do stosu, a następnie ostrożnie wlej kremowy likier z tyłu łyżki. Należy to robić bardzo powoli. Na tej samej zasadzie wlewa się ostatni Likier z pomarańczy.
przygotowany koktajl można natychmiast wypić lub podpalić, aby uzyskać lepszy efekt. Pomimo zawrotnego smaku napoju, nie należy go zbytnio nadużywać, ponieważ po 3-4 wypitych szklankach można się bardzo odurzyć.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Likier pomarańczowy - 213 kcal/100g
- Likier baileys - 327 kcal/100g
- Likier kawowy - 230 kcal/100g