herbata z kory brzozy

pyszny napój jest szybki i łatwy do przygotowania! I to jest przydatne! Herbata z kory brzozy w połączeniu z miodem pomoże przezwyciężyć przeziębienia i wzmocnić organizm. Niezwykły napój, którego korzenie sięgają starożytności, pomoże urozmaicić codzienne życie, zastępując napoje herbaciane bardziej znane współczesnemu człowiekowi.
MargotAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
0 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

kora brzozy musi być najpierw zmielona.

następnie włóż korę do czajnika i wlej połowę wrzącej wody na wierzch.

po pół godzinie dodaj resztę wrzącej wody (oczywiście wodę należy ponownie podgrzać).

gotową niezwykłą herbatę można wypić!

dobrego zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kora brzozy - 0   kcal/100g

Podobne przepisy