napar z liści jeżyny

zdrowy napój wzmocni odporność zimą! Spróbuj! Napar z liści jeżyn jest bardzo prosty w przygotowaniu. Moc i bogactwo napoju można łatwo kontrolować, dodając nieco mniej liści lub trochę więcej. Lecznicze właściwości jeżyn pomogą uniknąć przeziębienia o każdej porze roku. Latem możesz nalegać w ten sam sposób na świeże liście jeżyn.
LenochkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
0 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h

1. Umieść liście jeżyn w termosie.

2. Zalej liście wrzącą wodą, wymieszaj i dobrze zamknij.

3. Po czterech godzinach napój zostanie zaparzony i będzie gotowy.

jest zarówno smaczny, jak i zdrowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Woda - 0   kcal/100g
  • Liście jeżyny - 0   kcal/100g

Podobne przepisy

Powiązane i dodatkowe kategorie: