głóg koniak
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
najpierw przygotuj jagody. Sortujemy (używamy tylko całych, dobrych, dojrzałych jagód), myjemy, układamy na ręczniku do wyschnięcia, a następnie przenosimy do litrowego słoika.
dodaj cukier do głogu, wlej koniak i wszystko dobrze, ale delikatnie mieszaj, starając się nie uszkodzić jagód.
zamykamy słoik szczelnie pokrywką i umieszczamy w ciemnym miejscu, najlepiej chłodnym,ale niezbyt. Oznacza to, że lodówka w tym przypadku nie będzie działać.
czekamy półtora miesiąca, po czym filtrujemy płyn.
gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Głogów - 52 kcal/100g