głóg koniak

przygotuj nalewkę na koniaku-mocną i pyszną! Koniak głogowy to napój, który okazuje się mocny, słodki i smaczny. Nadaje się zarówno na świąteczny stół, jak i do celów kulinarnych, takich jak pieczenie. Z tendencją do niskiego ciśnienia należy ostrożnie pić głóg na koniaku.
Swetlja4okAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 15 g
168 kcal
IG: 40 / 0 / 60

metoda gotowania

czas gotowania: 45 D

najpierw przygotuj jagody. Sortujemy (używamy tylko całych, dobrych, dojrzałych jagód), myjemy, układamy na ręczniku do wyschnięcia, a następnie przenosimy do litrowego słoika.

dodaj cukier do głogu, wlej koniak i wszystko dobrze, ale delikatnie mieszaj, starając się nie uszkodzić jagód.

zamykamy słoik szczelnie pokrywką i umieszczamy w ciemnym miejscu, najlepiej chłodnym,ale niezbyt. Oznacza to, że lodówka w tym przypadku nie będzie działać.

czekamy półtora miesiąca, po czym filtrujemy płyn.

gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal/100g
  • Głogów - 52   kcal/100g

Podobne przepisy